Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Ideeën gezocht voor viering waterlinie

Nieuwkoop – De Stichting Groene Hart wil in 2022 vieren, dat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar bestaat. Dat hele jubileumjaar moet flink worden uitgepakt met allerlei activiteiten en festiviteiten. Hoewel het nog vijf jaar duurt, voordat het jubileum gevierd kan worden, is de organisatie nu al op zoek naar leuke ideeën.


De waterlinie redde het oude Holland in het rampjaar 1672 van de troepen van Koning Lodewijk XIV. Doordat de polders onder water werden gezet, konden zijn troepen het land achter de waterlinie niet meer bereiken. Wie een goed idee heeft, om in 2022 ter ere van de waterlinie te laten plaatsvinden, kan dit mailen naar: contact@groenehart.info. Het beste idee wordt beloond met een vaartocht langs de Rampjaarroute.