Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Gemeente betaalt helft onderkomen KSN

NOORDWIJK > De Kust Surfvereniging Noordwijk (KSN) krijgt haar eigen jaarrond accommodatie op het strand. De gemeente pompt hier 425.000 euro in én verleent nog een garantstelling van 100.000 euro. De KSN moet ook nog eens 425.000 euro opzij leggen om de 'multifunctionele accommodatie' te bouwen.


De KSN, met 650 betalende leden, roept al jaren om een nieuw en energieneutraal pand, zodat ze afscheid kunnen nemen van hun huidige verouderde onderkomen. Een grote meerderheid van de gemeenteraad steunde het voorstel onvoorwaardelijk. De enige kritische opmerkingen kwamen van fractievoorzitters Peter van Bockhove (LSNZ) en Koen van Asten (D66). ,,Het gaat te gemakkelijk'', zo stelde Van Bockhove. Hij vond, dat er te weinig concrete afspraken zijn gemaakt over het eindresultaat. ,,We besluiten nu om geld te geven en we zien later wel hoe goed of hoe slecht het gaat. Als je dat naar iedereen toe doet, wordt het een bende. Ik wil zeker weten, dat het geld goed besteed gaat worden.'' De D66-voorman stemde uiteindelijk als enige tegen. Hij maakte zich er onder meer zorgen om, dat dit besluit om de helft mee te betalen, kan zorgen voor een precedentwerking. ,,Een volgende vereniging kan dan ook bij de gemeente aankloppen voor een nieuw onderkomen.''