Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Lokale aannemer bouwt brede school

HOOGMADE > Bouwbedrijf Verbij Hoogmade B.V. mag de brede school bouwen van het college van burgemeester en wethouders. Deze lokale onderneming heeft op verzoek haar maximumprijs zó verlaagd, dat het onder het maximale gemeentelijke krediet van 2,3 miljoen euro (inclusief btw) valt. Mochten er meerkosten zijn, in verband met tegenvallers gedurende de werkzaamheden, dan ligt dat risico geheel bij Bouwbedrijf Verbij, zo informeerde burgemeester Marina van der Velde vorige week.

Bouwbedrijf Verbij kreeg de opdracht, nadat de enig overgebleven concurrent, Bolton Bouw uit Zegeveld, zich terugtrok. Deze onderneming vond het financieel niet verantwoord om de klus uit te voeren voor minder dan 2,3 miljoen euro én nog financieel verantwoordelijk te worden voor tegenslagen tijdens de bouw. Voorstanders van zonnepanelen kunnen blij zijn; deze komen op het dak van de school, zo blijkt uit ambtelijke stukken. Ook komt er een 'optimaal binnenmilieu en een laag energieverbruik'.


Dat eventueel meerwerk het risico is voor de aannemer, daar is Van der Velde blij mee. Ze licht toe, hoe de gemeente dat voor elkaar heeft gekregen. ,,Dat komt omdat het een plaatselijke aannemer is, die er in is gestapt vanuit het feit dat hij plaatselijk is. Hij wil het probleem met ons oplossen. Daarmee hebben we elkaar gevonden.'' De eerste paal wordt in het derde kwartaal van dit jaar de grond in geheid. Aan de veiligheid van de kinderen is gedacht. Voor kinderen en begeleiders van de buitenschoolse opvang 'De Barg', komt er een pad langs de 'kerkzijde' van het bouwterrein. Daar komt ook de tijdelijke nieuwe ingang van de bestaande school. De nieuwe school zou al in het schooljaar 2018 – 2019 gebruikt kunnen worden.