Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Nieuwe Drechtbrug 'Voortvarend' aangelegd

LEIMUIDEN > De nieuwe Drechtbrug werd donderdag 13 april officieel geopend en bleek de naam 'Voortvarend' te hebben. Aanwonende Pieter Meijer slingerde hierop de eerste grap over de brug de lucht in: ,,Ze kunnen de naam beter veranderen in 'Stoortvarend', want die brug is behoorlijk wat lager geworden dan die was.''

Toch stond het officiële openingsmoment in het teken van feest en vreugde. Wethouder Yvonne Peters en Carine Adriaansen, projectleider van de Provincie Zuid-Holland, namen de openingshandeling op zich. Ze onthulden het 'Drechtbrug-bord', dat naast de rijbanen komt te staan. Peters liet onder meer weten: ,,We zijn in Nederland goede bruggenbouwers. Deze brug werd in 1953 opgeleverd; net voor de overbekende overtroming. Toen viel de brug voor een deel in en konden we opnieuw beginnen.'' Nog datzelfde jaar werd de oude Drechtbrug echter voltooid en inmiddels had de brug zo ongeveer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Nu is de brug vervangen door een fonkelnieuw exemplaar en Peters is blij met het resultaat. ,,De brug is belangrijk vanwege de bereikbaarheid; ook voor onze dorpen. We zijn blij dat de werkzaamheden nu aan het eind zijn. De onderdoorgangen zijn hoger geworden en daar zijn we blij mee. Er is eigenlijk maar één minpuntje; deze brug had wat hoger boven het water kunnen zijn.'' Ze besloot: ,,We hopen dat deze brug een hoge leeftijd gaat halen: misschien wordt hij weer bejaard.'' Adriaansen besloot: ,,Het was een ingrijpende operatie, waarbij de verkeersveiligheid steeds voorop heeft gestaan. De rijstroken worden op tweede paasdag 's ochtends vroeg geopend. Dit is een mooie mijlpaal, maar na de Drechtbrug wordt nu ook nog de Leidsevaartbrug vervangen.'' Alle werkzaamheden moeten in de eerste helft van 2018 afgerond zijn.


Joep Derksen