Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Onvoldoende voor gemeente

KAAG EN BRAASSEM > De deelnemers aan het PROpiniepanel vinden, dat ze zelf erg goed bezig zijn met duurzaamheid. Maar liefst 94% van de deelnemers laat weten, dat ze actief energie besparen. Dan gaat het met name om zaken als het uitdoen van het licht, korter dan tien minuten douchen en het regelmatig lager zetten van de verwarming.

Bijna iedereen vindt duurzame energie belangrijk, maar een minderheid (48%) wil daar dan ook extra voor betalen. Als energiebesparende maatregelen ook geld opleveren voor de gebruiker, dan wordt het voor ruim 2/3de van de deelnemers weer interessant, bijvoorbeeld waar het gaat om het isoleren van het dak van de woning of de beglazing van het huis.


Een op de vijf deelnemers is faliekant tegen de komst van windmolens, maar 64% geeft aan deze prima te vinden. Het onderzoek heeft niet gevraagd of die mensen de komst van een windmolen vlak bij hun huis ook fijn vinden. Toch geven de deelnemers zichzelf een (krappe) voldoende, waar het gaat om de vraag hoe duurzaam zij zichzelf vinden. De gemeente krijgt een 4,5 als eindcijfer. Veel respondenten willen, dat de gemeente meer doet om energiebesparing en het gebruik van duurzame energie te stimuleren.