Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Gezin ontsnapt aan dood

ROELOFARENDSVEEN > De Dood waarde rond in de nacht van donderdag 13 april op vrijdag 14 april. Maar een gezin met zes personen kwam gelukkig met de schrik vrij in de Yachtclub Noorderhem. Zij sliepen op een gehuurde boot en merkten daardoor niet, dat er koolmonoxide in de kajuit was gekomen.


Deze koolmonoxide werd veroorzaakt door een technisch mankement aan de accu, zo laat de politie Kaag en Braassem weten op haar Facebookpagina. Dit zogeheten 'knalgas' ontstaat wanneer een accu wordt opgeladen. De acculader was kapot, zo bleek uit onderzoek; hierdoor kon het gas vrijkomen. Gelukkig werd de vader van het gezin wakker. Hij voelde zich niet goed en besloot richting de jachtclub te lopen, waar op dat moment nog een voormalig politieagente aanwezig was. Zij herkende de alarmsignalen bij het verhaal van de vader en schakelde de hulpdiensten in. Alle gezinsleden zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd en kunnen het verhaal gelukkig navertellen.