Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Meer bomen in gemeente

KAAG EN BRAASSEM > De gemeente heeft vorig jaar meer bomen geplant, dan dat er gekapt zijn. Dat laat burgemeester Marina van der Velde weten, naar aanleiding van vragen door D66. In 2016 zijn 52 bomen gekapt, waarna er op die locaties 48 nieuwe (jongere) bomen zijn teruggeplaatst. Bovendien zijn er op andere plekken in de gemeente nog eens 63 bomen geplant. Zoals 12 nieuwe bomen aan de Pastoor Kwakmanlaan in Rijpwetering, 17 nieuwe bomen langs de Braassemerdreef en 10 nieuwe bomen aan de Regenboogweg in Rijpwetering.


Volgens Van der Velde is niet iedere inwoner een bomenliefhebber: ,,De buurt staat vaak niet te springen om een nieuw exemplaar te krijgen, als er een boom verdwijnt.'' Dat heeft te maken met schaduwoverlast en bladval. ,,We proberen rekening te houden met de wensen van de buren, zodat er zo min mogelijk overlast is. Maar als mensen bezwaar hebben tegen bomen, is het in principe jammer voor de mensen, als die bomen gezond zijn.'' In deze gemeente worden dus geen bomen gekapt, als het er alleen maar om gaat, dat die wat overlast voor een inwoner geeft.