Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Pmd dit jaar tweewekelijks opgehaald

KAAG EN BRAASSEM > Een motie van D66 om al in het laatste kwartaal van dit jaar te beginnen met het wekelijks ophalen van het pmd-afval (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken), haalde het maandag 10 april niet. Het voorstel kreeg alleen steun va nSVKB en LKB en dat was niet genoeg voor een raadsmeerderheid.


Vanaf 1 januari 2018 wordt het pmd-afval al wekelijks opgehaald; tegelijk met de invoering van diftar. Diftar is een nieuw systeem, waarbij ieder huishouden moet betalen voor elke zak of bak restafval die door de afvalophaaldienst meegenomen wordt. Gemeenteraadslid Gino Wesselman (D66) opperde, dat dit wekelijks ophalen van het pmd ook eerder kan gebeuren. Maar wethouder Yvonne Peters (VVD) gaf aan, dat zo'n extra service tussen de 20.000 euro en 25.000 euro per kwartaal extra gaat kosten. Dat bleek een raadsmeerderheid toch te gortig.