Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Botenbezitters mogen goedkoper snelvaren

KAAG EN BRAASSEM > De tarieven om te mogen snelvaren op de Braassem gaan omlaag. Op maandag 10 april besloot de gemeenteraad, dat de leges voor een jaarontheffing voor snelvaren wijzigen van 690,80 euro naar 275,00 euro. Dit nieuwe bedrag is met terugwerkende kracht geldig; wie dit seizoen dus al een 'snelvaarbewijs' heeft betaald, krijgt ruim 400 euro terug. De leges voor een dagontheffing blijven ongewijzigd; 41,45 euro.

De gemeenteraad riep wethouder Yvonne Peters (VVD) op om extra maatregelen te nemen om misbruik van het snelvaren tegen te gaan. Zij moet dit najaar met voorstellen komen, zodat alleen boten tot een bepaalde lengte mogen snelvaren. Als er teveel keihard geknald wordt op de Braassem, dan moet er een maximum komen aan het aantal dag- en jaarvergunningen dat wordt uitgegeven.


Joep Derksen