Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Wethouder wil niet vier maanden op vakantie

KAAG EN BRAASSEM > De politieke partijen SVKB en LKB hebben felle kritiek op de manier waarop het college van burgemeester en wethouders om gaat met de participatie van de inwoners. Het college had een 'spoorboekje' opgesteld over de manier waarop met de inwoners gesproken wordt om een nieuwe MRSV (Maatschappelijk Ruimtelijke Structuurvisie) op te stellen. Maar deze partijen zagen hier niets nieuws in.

Gemeenteraadslid Kelly Straver (SVKB) maakte van haar hart geen moordkuil: ,,Dit spoorboekje is heel weinig creatief. Het houdt weinig rekening met dorpsraden en met mensen die niets hebben met dorpsraden. Dit is bijna geen participatie; dit is verder gaan op dezelfde voet.'' De overige partijen waren het hier niet mee eens. Raadslid Ruud van der Star (PRO) liet weten: Dit spoorboekje heeft een ambitieus tijdpad. De echte participatie zat juist in de twee jaren hiervoor.'' Fractievoorzitter Esther Loos (D66) liet wel weten, dat de manier van inspraak door de inwoners bij deze MRSV geen voorbeeld was van vernieuwde participatie, zoals haar partij vorige maand had voorgesteld. Die 'totaal vernieuwde' participatie wordt uitgevoerd op het moment dat de gemeente een nieuwe omgevingsvisie gaat opstellen.


Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) wees er verder op, dat ,,in verschillende dorpen al veel is gedaan, met veel participatietrajecten''. De inwoners krijgen tussen juni en september de tijd om te reageren; dat zou voldoende moeten zijn, aldus de wethouder. Hoewel het de vakantieperiode is, verwacht hij niet dat er veel mensen zijn die al die tijd buiten deze gemeente verblijven: ,,Ik wil zelf ook niet vier maanden op vakantie moeten.''