Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2017

Wieze moet kiezen

LEIMUIDEN > De uitspraak van Wieze van Elderen, bestuurslid van de Dorpsraad Leimuiden, over de manier waarop de algemene ledenvergadering van woensdag 19 april werd voorbereid, is slecht gevallen bij de inwoners.


Van Elderen is ook inwonerraadslid bij de VVD en tijdens een fractievergadering van die partij gaf ze aan, waarom de inspraak bij de algemene ledenvergadering op een bepaalde manier geregeld wordt. De inwoners kregen de gelegenheid om aan aparte tafeltjes hun mening te geven over allerlei onderwerpen. ,,Als je bij die tafeltjes gaat zitten, dan krijg je alle aandacht. We willen niet dat het een zeurclub wordt'', zo informeerde ze haar collega-politici. Tijdens de algemene ledenvergadering van de Dorpsraad bleek, dat meerdere mensen moeite hadden met het feit dat Wieze van Elderen én lid van het bestuur van de Dorpsraad én politieke geëngageerd is. Daarop zegde ze toe, dat ze zich in de zomer gaat beraden of ze doorgaat met haar activiteiten voor de Dorpsraad of dat ze zich richt op haar politieke carriere.