Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2017

Bijeenkomst over beëindigen van leven

LISSE > Moeten mensen met een voltooid leven de kans krijgen om dat leven versneld te voltooien? Over deze vraag vindt op donderdag 11 mei, vanaf 20:00 uur een bijeenkomst plaats in de Gereformeerde Kerk (De Klister; Heereweg 105).


Niet alleen Frans van Eede, gepensioneerd verpleeghuisarts, maar ook Jaap van Riemsdijk, jurist en vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie (NVVE) voeren die avond het woord. Van Eede vindt de in 2002 ingevoere euthanasiewetgeving ,,een verarming van de zorg rond de stervensfase''. Wel steunt hij de uitvoering van terminale sedatie. Van Riemsdijk vindt, dat ieder mens zelf moet kiezen of en hoe hij/zij het leven waardig wil beëindigen. Genoeg voer voor discussie dus.