Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2017

Koning strooit met lintjes

OEGSTGEEST > Een select gezelschap van drie inwoners ontvingen woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding. Zij hebben zich jarenlang ingezet voor de gemeenschap en kregen hier voor uit handen van burgemeester Emile Jaensch een lintje opgespeld. Ze waren alledrie door hun familieleden onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt en waren blij verrast door dit eerbetoon.

Heleen Hasselbach werd benoemd tot 'Lid in de Orde van Oranje Nassau'. Zij is als bibliothecaris verbonden aan het Rijksmuseum van Oudheden. Met een hart voor het archief heeft ze zich ook zeer nuttig gemaakt bij het Erfgoed Leiden en Omstreken. Hierbij besteedde ze vele uren ana het verwerken van data voor het archief. Ook deed ze onderzoek in het archief naar artikelen over de Leidse schouwburg en is ze een trouwe souffleuse bij het amateurtoneel in Leiden. Alsof dat niet genoeg is, is Hasselbach ook actief bij de Soroptimistenclub als lid van de commissie Archief.

Louise Tromp mag zich voortaan ook Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Zij heeft haar sporen verdiend als vrijwilliger in het onderwijs. Zo was ze jarenlang bestuurslid van de Montessorischool in Oegstgeest, maar ook is ze vrijwilliger bij de bibliotheek in Van Wijckersloot en Rustenborch, bestuurslid van de bridgeclub en de vrouwenvereniging Tesselschade Arbeid Adelt. Met een warm hart voor de Lakenhal verzorgt Tromp de ledenadministratie van de Vrienden van de Lakenhal en is ze vrijwilliger bij de vrienden van het Leids Archief.


De hoogste eer ging naar Wim Visée; hij gaat voortaan door het leven als 'Ridder in de Orde van Oranje Nassau'. Visée heeft een militaire achtergrond. Nog altijd wil hij graag heden en verleden verbinden. Hij schrijft boeken, met als onderwerp wandelingen door den Haag aan de hand van oude ansichtkaarten. Op dit moment werkt hij aan een jubileumboek over de Adelborsten uit het jaargang 1968, dat volgend jaar uitkomt. Ook heeft hij een boekje over Franse grammatica geschreven, dat speciaal gericht is op jongeren. Daarnaast is Visée bestuurslid van de Regenboogkerk en diverse verenigingen; mét en zonder militaire achtergrond.