Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2017

Frisse ideeën maken wethouder enthousiast

LISSE > Het door de inwoners meedenken aan de toekomstvisie van de gemeente levert nu al frisse ideeën op. Zo benaderde een jongen van een jaar of 19 wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) met het voorstel om een apparaatje te maken, waarbij van plastic restafval eenvoudige huishoudproducten gemaakt kunnen worden, zoals een snijplank. Nieuwenhuis stelde dinsdag 25 april: ,,Ik vond het een geweldig idee; ik kwam juichend thuis.''

Ook was de wethouder zeer gecharmeerd van een ander voorstel, dat Lisse qua huizenbouw niet te stedelijk moet denken en hij verwoordde de gevoelens van een andere jonge Lissenaar: ,,Je moet bij bouwprojecten doen, wat bij Lisse past en over een paar generaties nog mooi is. Kijk naar de Tulpenstraat met de nieuwe huisjes: dat past perfect bij Lisse en is over 15 jaar nog mooi.'' Ook de gedichten en foto's blijven binnenkomen bij de gemeente.

Woensdag 10 mei om 17:00 uur wordt een 'pop-up store' geopend in het pand, waar voorheen dierenwinkel Fladder in zat. In de weken daarna is deze tijdelijke 'winkel' iedere donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Inwoners kunnen daar kijken naar en hun mening geven over ideeën van hun dorpsgenoten. Ook kunnen ze zelf hun visie laten weten over de vraag hoe Lisse er in 2030 uit moet zien.

Maar moet het college er niet juist rekening mee houden, wat er na 2030 gebeurd? Dan sterft namelijk de babyboomgeneratie uit en komen tienduizenden woningen op de huizenmarkt te koop te staan. Zo ver wil Nieuwenhuis niet vooruit kijken: ,,We pakken nu de horizon 2030. Het kijken naar 2040 is ook een schone taak voor het volgende college. We moeten niet al het gras voor hun voeten weghalen.'' De wethouder gaat er van uit, dat de gemeentelijke toekomstvisie tot 2030 in december door de gemeenteraad wordt vastgesteld.


Joep Derksen