Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.100, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2017

Weerstand tegen woningbouw

RIJPWETERING > De mogelijke komst van zo'n dertig woningen op twee wooneilanden aan de noordelijke dorpsrand zorgt voor veel ophef onder de huidige wijkbewoners. Wil Witteman roept iedereen op om dinsdagavond 9 mei naar de informatieavond te komen om alle ongenoegens duidelijk te maken.

De twee wooneilanden komen in een belangrijk weidevogelgebied te liggen. Ook dient dit deel van het dorp als een groene buffer. Volgens Witteman kúnnen de bouwplannen van 'Straathof Rijpwetering' niet eens uitgevoerd worden, omdat de Provincie Zuid-Holland dat niet toestaat in haar nieuwe regels. ,,De gemeente moet 'Nee' zeggen tegen projectontwikkelaars die nu willen cashen. De initiatiefnemer wordt straks de man van 6 miljoen euro. Als e nieuwe woningen wilt bouwen, ga daninbreiden; doe de oude zooi weg en bouw daar nieuwe woningen voor in de plaats.''

Witteman heeft in de jaren '80 van de vorige eeuw al actie gevoerd tegen nieuwbouw in de oude Venen en kreeg hierbij de Provincie Zuid-Holland aan haar zij, waardoor de bouwplannen niet door gingen. Ze verwacht, dat dit bouwplan weer hetzelfde resultaat zal opleveren. De buren maken zich met name zorgen over de natuur en de verkeersveiligheid voor de kinderen. ,,Deze weg is niet geschikt voor nog meer auto's die de snelheid gaan overtreden.'' Ze roept de initiatiefnemer op om te stoppen met de bouwplannen: ,,Waarom geld over de balk gooien en mensen hier zenuwachtig maken, terwijl je geen kans maakt?! Maar die projectontwikkelaar wil cashen, omdat die bouwplannen 6 miljoen euro waard zijn. Laat het belang van Rijpwetering de doorslag geven bij een besluit van de gemeente of een bouwplan kan doorgaan en niet een projectontwikkelaar die wil cashen.''


Op dinsdag 9 mei, tussen 19:00 uur en 20:30 uur wordt een informatieavond gehouden in het Dorpshuis Plein 13, Pastoor van der Plaatstraat 13 te Rijpwetering.