Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2017

Bezwaren Leimuiden-West maken geen indruk

LEIMUIDEN > De gemeente gaat door met haar plannen om het recreatiegebied 'Leimuiden-West' vol te bouwen met 104 woningen. Voetbalvereniging de Kickers krijgt hiervoor haar zo vurig gewenste voetbalveld van kunstgras. Hiervoor moet de vereniging wel een van haar andere velden inleveren aan de gemeente. Dat terrein wordt onderdeel van een groter gebied, waar al die woningen op gebouwd worden.

Een aantal omwonenden zijn helemaal niet blij met deze bouwplannen en hebben zienswijzen ingediend. Op basis van deze bezwaren zijn de plannen iets aangepast. Zo moet de projectontwikkelaar Vibu zorgen voor 'waardevolle openheid en natuurlijke oevers' en bovendien is de goothoogte van de woningen aan de rand iets verlaagd. Zo moet er volgens de gemeente ,,een zachte overgang van het landelijk gebied naar het woongebied'' gecreëerd worden.


Buurtbewoners zijn ook bang voor overlast van het sportcomplex. De tennisvereniging krijgt er één tennisbaan en een minibaan bij. Maar omdat er ook een voetbalveld verdwijnt, gaat de gemeente er niet van uit, dat er heel veel extra bezoekers bij komen. Ook zouden er geen extra parkeerproblemen komen: ,,Het tenniscomplex wordt weliswaar op een deel van de parkeerplaats aangelegd maar de parkeerplaats wordt zodanig heringedeeld dat er geen parkeerplaatsen verloren gaan.'' Ook Scheepswerf Kok zou geen last moeten krijgen van de nieuwbouw; die woningen komen op een afstand van minimaal 79 meter te liggen. En dat is nét iets verder dan de benodigde afstand van 75 meter, zodat de scheepswerf haar activiteiten kan voortzetten zonder bang te zijn voor klachten van toekomstige buurtbewoners.