Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

Gemeentegarantie toch niet zeker

OEGSTGEEST - Donkere wolken pakken zich samen boven het Rijnlands Lyceum. De mooie plannen om flink te investeren in een aanbouw voor de komst van expatleerlingen lijkt op losse schroeven te staan. De gemeente moet namelijk een garantie van 2 miljoen euro afgeven, zodat de school haar bouwplannen kan uitvoeren. Het leek een appeltje-eitje, waar het ging om de goedkeuring door de gemeenteraad, tot vorige maand de heer Van Zanten, voormalig controller van Stichting Rijnlands Lyceum, insprak.

Van Zanten liet weten, dat hij in 2010 onterecht op staande voet is ontslagen. De rechtbank heeft hem in het gelijk gesteld en geoordeeld dat een schadevergoeding van 300.000 euro op zijn plaats zou zijn. Maar Van Zanten eist in hoger beroep een schadevergoeding van 3 miljoen euro; als dat wordt toegekend, betekent dit waarschijnlijk het einde van het Rijnlands Lyceum, zo stelde Van Zanten.

De gemeenteraadsleden en verantwoordelijk wethouder Marien den Boer (CDA) waren compleet verrast door deze voor hen nieuwe informatie. Den Boer liet weten, dat hij zou navragen, wat er precies aan de hand was. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 1 juni bleek, dat het voorstel voor de gemeentegarantie van 2 miljoen euro niet meer op de agenda stond. Het is niet duidelijk, of de gemeente ooit nog die garantie gaat afgeven en dus is het onzeker of de aanbouw voor de expatleerlingen er zal komen.