Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

Veel obstakels voor campercamping

LISSE > In 2014 kwam wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) nog met het enthousiaste bericht, dat er een natuurcamping zou komen op een stuk gras grenzend aan Wassergeest (Loosterweg-Zuid 23). De exploitant wil 150 tot 200 standplaatsen op deze voormalige vuilstortplaats realiseren. Indertijd stelde Ruigrok: ,,Het ligt langs het wandelnetwerk en kan gebruikt worden als camperparkeerterrein. De campers krijgen toegang via een eigen weg, die aan een landbouwer toebehoort.''

Februari vorig jaar nog vroeg fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) of die campercamping er nog gaat komen. Als reactie gaf de wethouder aan, dat hij hoopte, dat de camping in 2017 een feit zou zijn. Maar tijdens het persgesprek van dinsdag 30 mei moest Ruigrok erkennen, dat het nog altijd niet opschiet met de realisatie van de campercamping.

Hij stelde: ,,Die grond heeft een mate van verontreiniging; waar wat mee moet gebeuren. De rioolaansluiting is heel kostbaar en de brandweer vindt, dat de toegangsweg verbreed moet worden. Het Zuid-Hollands Landschap heeft ook wat in e melk te brokkelen en er moeten wat grondtransacties plaats vinden. We zijn aan het kijken of het überhaupt haalbaar is. Landschappelijk past het, maar we proberen de punten te tackelen. Nog vóór het eind van dit jaar wil ik hierover duidelijkheid hebben.'' De wethouder gaf aan, dat ook het volgende voorjaar de campers van de toeristen waarschijnlijk weer gedoogd worden langs de Leidsevaart.


Joep Derksen