Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2017

CDA verwijt SVKB 'slappe knieën'

KAAG EN BRAASSEM > Het 'raadsbrede akkoord' bestaat niet meer. Nadat PRO, VVD en CDA de stekker trokken uit De Alkeburcht, kondigde fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) aan, dat haar partij de handen aftrekt van het raadsbrede akkoord.

Maandag 29 mei liet Van der Wereld weten: ,,We hebben de afgelopen maanden steeds meer het gevoel dat het college ons niet alle informatie toestuurt. Het raadsbrede akkoord heeft ons goede zaken gebracht, maar we krijgen het gevoel dat het wringt. Er wordt alleen maar blindelings vertrouwd op de blauwe ogen van het college. Ons staat de houding (van het gemeentebestuur, JD) richting inwoners ons steeds meer tegen. Dat is de houding: 'Wij weten wel wat goed voor u is'. Je mag geen kritische blik meer hebben. We gaan onze eigen weg en nemen afstand van het raadsbrede akkoord.''


Fractievoorzitter Ilse van der Poel (PRO) liet weten, dat ze dit ,,wel verwacht'' had. Haar collega Esther Loos (D66) gaf aan, dat haar partij ,,de reikende hand wil blijven bieden''. Maar gemeenteraadslid Marcel Doze (CDA) stelde: We zijn niet met een toneelstuk bezig, maar we moeten hier besluiten nemen. Ik heb het gevoel dat SVKB al een tijd bezig is afstand te nemen van het raadsbrede akkoord. We stippelen beleid uit en sturen het college op pad. Als daar besluiten uit komen, waarvan een aantal mensen vindt dat het besluit fout is, dan vind ik het enthousiasme van SVKB om daar in mee te gaan een vorm van slappe knieën. Besluiten moet je niet op emotie nemen.'' Van der Wereld reageerde, dat ze deze opmerking ,,verre van zich werpt''.