Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2017

Enkele verenigingen Alkeburcht hebben nieuw onderdak

ROELOFARENDSVEEN – Een aantal verenigingen, die onderdak hadden bij de Alkeburcht, hebben inmiddels een andere locatie gevonden. Maar enkele clubs zitten anderhalve maand voorafgaand aan de sluiting van de Alkeburhct nog zonder een volwaardig alternatief.

Door Joep Derksen

De Ruilvereniging heeft een nieuwe locatie gevonden in ‘De Schakel’ (bijgebouw van protestantse gemeente Oude Wetering). De Schaakvereniging heeft een nieuwe locatie gevonden bij de vogelvereniging. Het college van burgemeester en wethouders heeft 267 euro toegekend, voor een advertentie over de verhuizing. De Schildervereniging kan haar activiteiten bij Van der Voet (aan de Lasso) voortzetten. Hier kan voorlopig de zolder gebruikt worden, maar het is nog niet bekend binnen welke termijn deze locatie beschikbaar komt. De verwachting is dat de Schildervereniging extra verlichting moeten aanschaffen.

Vrouwen van Nu zitten al bij Jan Punt. Wij Presenteert wil de hal van HS-events de komende tijd gebruiken als thuisbasis. Zij zullen met HS-events in gesprek gaan om de mogelijkheden verder in kaart te brengen. De gemeente zal vervolgens met HS-events afspraken maken over de dekking van de kosten. In het najaar worden vervolgafspraken gemaakt over de meerjarige huisvesting.

De bibliotheek is met Kaskade in gesprek over de mogelijkheden tot huisvesting in de school. Omdat de bibliotheek naar de 1e etage gaat, moeten er nog wel wat aanpassingen worden gedaan aan de toegankelijkheid van het pand. Het wordt volgens het gemeentebestuur ,,een bibliotheek op school, waar ook volwassenen terecht kunnen''. Het is nog niet duidelijk, hoe er omgegaan wordt met de veiligheid van de kwetsbare leerlingen, als er allemaal vreemde volwassenen het schoolgebouw kunnen binnenlopen.


Scala is op dit moment in gesprek met Googerweide. Sonja Koot heeft overleg met de Tweesprong over het geschikt maken van de accommodatie cq sportzaal. De VJR is samen met de Driemaster bezig met een onderzoek naar geschikte locaties. Zij zijn op dit moment met De Tweesprong, de Treffers en de Ignatiusschool in gesprek. Zelf hebben zij op dit moment de voorkeur om de activiteiten bij de Treffers voort te zetten. Vox Laeta is nog in gesprek met de Spreng, Ignatius en Googerweide. Ook heeft Vox Laeta aan de gemeente gevraagd of zij iedere donderdagavond tussen 20:00 uur en 22:00 uur van de raadszaal gebruik mogen maken. Het college heeft hierover ,,een positieve grondhouding''.