Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2017

Weerstand blijft tegen sociale woningen

WOUBRUGGE – Het gemeentebestuur moet niet inzetten op twintig extra sociale woningen op het landje van Egmond. Dertig meter verderop staan twee kassen en ligt een stuk weiland, waar de eigenaren wel van af willen. Op dat gebied kunnen 150 woningen gebouwd worden: genoeg om Woubrugge met 10% te laten groeien. Dit idee van de Werkgroep Doordacht Wonen in Woubrugge kreeg donderdag 6 juli een luid applaus tijdens de tweede bijeenkomst van het TOP-traject.

Joep Derksen

De avond begon met zo'n dertig inwoners, waarvan een deel nog graag gebruik wilde maken van de gelegenheid om hun ongenoegen te uiten over de komst van de 'circa' twintig extra sociale woningen. De Werkgroep Doordacht Wonen riep het college en de ambtenaren op, om ten halve te keren: ,,Laat de gemeente de tijd nemen om met de eigenaren van de kassen om tafel te zitten en zo kun je heel veel problemen omzeilen.''

Maar de huidige plannen om twintig extra sociale woningen te bouwen op het Landje van Egmond gaan gewoon door, totdat de gemeenteraad hierover anders zou gaan denken. Anna Epping, stedebouwkundige namens het Architectenbureau KAW, liet weten dat de ontsluiting voor deze sociale woningen via de Elzenlaan gaat lopen. De huizen worden maximaal acht meter hoog en krijgen bergingen achter in hun tuinen; langs het achterpad.


Na de pauze konden de mensen in twee groepen aan de gang gaan met allerlei kleuren paper, stiften, en scharen. ,,Grijs papier is voor rijbanen en parkeerplekken, groen papier is om aan te geven, waar natuur moet komen'', zo luidde de toelichting. Maar niet iedereen bleef om te gaan knutselen; een tiental inwoners aan de Kerkweg had het op dat moment al gezien. Zij bleven weg, uit angst dat hun inbreng tegen hen gebruikt zou kunnen worden, op het moment dat ze bezwaar en beroep aantekenen tegen de komst van de sociale woningen. Deze angst is ongegrond, zo liet Emme Groot van KAW weten. Tijdens een derde TOP-avond worden de omwonenden geïnformeerd over de ideeën en opmerkingen die wel en niet worden meegenomen in de bouwplannen. En ook wordt dan uitgelegd, waarom voorstellen genegeerd worden.