Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2017

Woningbouw in glastuinbouwgebied

ROELOFARENDSVEEN – Een stuk glastuinbouwgebied verdwijnt aan het Zuideinde 72. De eigenaar wil alle glastuinbouwactiviteiten staken en alle opstallen slopen. De bestaande bebouwing wordt omgezet naar een burgerwoning en ook is er bij de gemeente een aanvraag ingediend om op dat terrein drie woningen te bouwen. Bovendien bestaat de wens om er nog eens vier recreatiewoningen van 90 vierkante meter te realiseren. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover deze plannen.


De drie vrijstaande woningen komen aan de oostkant te staan, op royale kavels. De te bouwen woningen zullen qua omvang aansluiten op de lintbebouwing. Ook krijgen de toekomstige woningeigenaren hun eigen garage en parkeerplaatsen op eigen terrein. De recreatiewoningen komen aan de westkant van het terrein. Door het afgraven van een deel van de grond ontstaat een eiland, met daar omheen een waterplas. Een ambtelijk advies laat weten: ,,Het eiland leent zich hiermee voor een onderscheidende recreatieve identiteit en het water biedt kansen voor recreatie omdat het oppervlaktewater in verbinding staat met het Braassemermeer.'' Omwonenden kunnen nog bezwaar maken tegen de plannen.