Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 september 2017

Bouwen aan beter Bovenland

Nieuwkoop – Om het bedrijventerrein Bovenland nog succesvoller te maken, moeten de bedrijven goed met elkaar samenwerken.

Marnix Zwart presenteert namens de werkgroep die een onderzoek uitvoerde naar de toekomst van Bovenland, afgelopen week de resultaten. Het wordt hoog tijd, dat er op het bedrijventerrein glasvezel wordt aangelegd. Met het aanbrengen van witte lijnen, moet duidelijk worden, waar vrachtwagens en personenauto's kunnen parkeren. Die witte lijnen zorgen voor 30% ruimtewinst, omdat bestuurders dan efficiënter geparkeerd staan.

Daarnaast blijft de wens bestaan, dat de communicatiemogelijkheden verbeterd worden. Sinds de plaatsing van een C2000-mast, die voor de hulpdiensten bedoeld is, hebben veel medewerkers op Bovenland last van een slechte ontvangst. Dat verschilt per telecomprovider: ,,Mensen moeten soms met hun mobiele telefoon buiten het raam hangen om te telefoneren'', wist Zwart te melden.


De ondernemers en het gemeentebestuur moeten verder afspraken maken over het beheer van de openbare ruimte. Dat moet op het hele bedrijventerrein vergelijkbaar zijn, waarbij de gemeente verantwoordelijk blijft voor de wegen en stoepen, maar de ondernemers hun eigen terrein ook schoon en netjes moeten houden. Verder moet de bewegwijzering verbeterd worden en maatregelen genomen worden om de wegen van en naar Bovenland te verbeteren. Dit alles moet leiden tot een florerend bedrijventerrein, duurzaam, aantrekkelijk en zonder leegstand.