Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 september 2017

Inwoners uiten zich tijdens informatieavond

KAAG EN BRAASSEM – De inloopavond over de plannen in de verschillende dorpen, werd dinsdag 5 september goed bezocht. Inwoners konden zich laten informeren over de geplande ontwikkelingen voor hun dorpskern.

Corrie Uljee van Stichting Groen Licht wees de aanwezige ambtenaren op het belang van groen in en buiten de dorpen: ,,Alleen al een bosje tegen een blinde muur is al broed- en fourageergelegenheid voor de vogels!'' Wel is ze blij, dat de groene zone tussen Oud Ade en Rijpwetering behouden blijft en dat dit gebied niet volgebouwd wordt met woningen.


Luuk Oltmans wees de gemeente er op, dat in zijn ogen de verkeerde prioriteiten worden genomen. ,,Waarom doneert Kaag en Braassem 8.000 euro aan een commercieel bedrijf voor vakantiehutten, terwijl er geen subsidie is voor een medisch centrum in Leimuiden?'' Wat Piet Alkemade betreft, kunnen de ontwikkelingen in Oud Ade en Rijpwetering wel wat sneller gaan. Sinds een informatieavond, die een half jaar geleden plaatsvond, is er volgens hem nog niets gebeurd. ,,Op de papieren wordt alleen geschreven over denken en dromen. De besluiten moeten de ambtelijke molens nog door. Ik begrijp het wel, maar zo gaat het niet snel.''