Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2017

Waterrecreatie is kans

WOUBRUGGE – ,,De raad moet bepalen of duurzaam tuinbouwgebied in Woubrugge mag worden opgeofferd voor woningbouw.'' Wethouder Floris Schoonderwoerd gooide vorige week deze knuppel in het politieke hoenderhok.

De Dorpsraad van Woubrugge ziet graag, dat er nieuwe woningen bij komen in de richting van Alphen. Maar tot nu toe heeft de gemeenteraad een stuk tuinbouwgebied, waar die woningen ook gebouwd zouden kunnen worden, ten zuiden van de Kerklaan / Van Egmondterrein, afgewezen. Het college gaat deze knoop niet doorhakken en wil weten, wat de gemeenteraad hierover besluit.

Vorige week werd het gemeentelijk dorpsperspectief openbaar gemaakt. De waterrecreatie wordt gezien als een 'kans voor het dorp'. In een ambtelijk verslag staat: ,,Fietsen, wandelen en kleinschalige recreatie past ook rondom de kern. Het verder uitbreiden van wandelpaden en –verbindingen behoudt aandacht. De Oudendijksepolder – zowel ten noorden als ten oosten van de woonkern – blijft open polderlandschap. Verder inbreiden van woningen binnen de kern wordt ontmoedigd om de groene uitstraling en beleving binnen woonkern te behouden.''


de komende jaren wordt gekeken naar het verminderen van de verkeersdruk op de Bateweg en het verbeteren van het asfalt van de Leidse Slootweg. In de verbetering van de Oudendijkseweg is geen rotonde op de kruising met de N446 voorzien. Ook komt er geen tweede ontsluitingsweg voor het dorp.