Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Inloopochtenden groot succes

OEGSTGEEST – Al twintig jaar bezoeken tientallen mensen iedere dinsdag de inloopochtend van Radius, de laatste jaren in de Haeswijckflat. Deze inloopochtend wordt georganiseerd door vrijwilligers en senioren komen daar om elkaar te ontmoeten, te ontspannen of samen activiteiten op te zetten.

Alice van Elk, wijkmedewerker voor Radius is enthousiast over deze inloopochtenden. ,,Twintig jaar geleden kwamen er niet direct veel mensen op af, maar inmiddels komen rond de dertig zelfstandig wonende senioren, elke dinsdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur binnenwandelen. Ze genieten van een paar ontspannen uurtjes, waarbij niets moet en alles mag.'' De een gaat breien, de ander schildert en een derde leest de krant. Maar ook ondernemen de deelnemers gezamenlijke activiteiten, zoals een klein uitstapje, of het schrijven van kaartjes bij lief en leed.

Deelname aan de inloopochtenden is gratis, alleen het koffiedrinken kost een euro. Wie wil, mag om twaalf uur voor slechts 5 euro mee blijven eten en krijgt daarvoor een uitgebreide lunch. Radius overweegt vanwege het succes om een tweede wekelijkse inloopochtend organiseren. Vrijwilligers die het leuk vinden om zoiets op te zetten, kunnen zich hiervoor aanmelden.


Locatie Haeswijk, President Kennedylaan 141, 2343 GM Oegstgeest, T: 071 707 4200, W: www.radiuswelzijn.nl.