Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Partijen laten zonnepaneleneigenaren in de kou staan

KAAG EN BRAASSEM – Gemeenteraadslid Cees de Lange (CDA) riep de overige partijen op om een brief te schrijven naar de Tweede Kamer. Enkele maanden geleden kwam minister Henk Kamp (VVD) met goed nieuws. De periode waarin zonnepaneleneigenaren dezelfde prijs betaald krijgen voor het terugleveren van stroom, als ze zelf moeten betalen voor de gebruikte stroom, zou worden verlengd van 2020 naar 2023. Maar het nieuwe kabinet, bestaande uit de partijen D66, CDA, ChristenUnie en VVD, heeft dit besluit teruggedraaid.

En dit kan er toe leiden, dat zowel inwoners als grote organisaties als woningbouwcorporaties afzien van het plaatsen van zonnepanelen. De terugverdientijd van die panelen wordt dan simpelweg veel te lang. De Lange pleitte er maandag 23 oktober daarom voor, om een raadsoproep te doen richting de Tweede Kamer om de ,,solderingsregeling van zonnestroom'' te verlengen tot 2023. Maar hij kreeg geen enkele steun van de overige partijen.


Lijsttrekker Nick van Egmond (D66) liet weten, dat hij had gelezen, dat er een andere regeling voor in de plaats komt. Hij vond het beter om maar af te wachten, wat er voor terug komt. Deze mening werd gesteund door LKB en VVD, waarbij Alwin Koek van die laatste partij liet weten: ,,Zonnestroom wordt niet alleen een centenkwestie, maar een duidelijk idealisme.'' De Lange liet zich niet ontmoedigen en kondigde aan, dat hij bij de komende besluitvormende raadsvergadering toch een voorstel doet voor een oproep aan de Tweede Kamer.