Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

LKB valt VVD aan

KAAG EN BRAASSEM – Het begon als een onschuldige vraag door fractievoorzitter Ton van Velzen (LKB), maar eindigde als een frontale aanval op zijn voormalige partijgenoot Alwin Koek (VVD).


Koek zou eerder deze maand hebben gezegd, dat het college de aanbestedingsregels meerdere keren niet heeft gevolgd. Van Velzen wilde weten, of dat klopte. Hierop reageerde wethouder Henk Hoek (CDA), dat het college zich wel degelijk aan de regels houdt. Een weinig verrassend antwoord en waarschijnlijk precies wat Van Velzen had verwacht, want hij had zijn vervolgvraag al klaar: ,,U zegt dat het verhaal van de heer Koek onzin is?'' Dit zorgde voor onrust onder de overige politici. PRO-fractievoorzitter Ruud van der Star reageeerde: ,,Als ik alle uitspraken van meneer van Velzen ga voorleggen aan het college om te kijken of ze kloppen, dan zijn we uren zoet.''