Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Twijfels over initiatievenmarkt

KAAG EN BRAASSEM – De initiatievenmarkt, die eerder dit jaar plaats vond en waardoor inwoners allerlei ideeën voor een betere gemeente daadwerkelijk konden uitvoeren, was een groot succes. En succes smaakt naar meer, maar de gemeenteraadsleden zijn het er niet over eens hoe vaak zo'n initiatievenmarkt herhaald moet worden.


Als het aan gemeenteraadslid Thijs Brambach (PRO) ligt, geeft de gemeente ieder jaar 75.000 euro uit voor die ideeën, die tijdens initiatievenmarkt goedgekeurd worden. ,,Het zijn relatief weinig kosten, waar je veel mee kunt bereiken.'' Maar fractievoorzitter Alwin Koek (VVD) vond het genoeg om de initiatievenmarkt ,,vanwege het enthousiasme van de inwoners eens in de zoveel tijd te doen.'' Ook lijsttrekker Nick van Egmond (D66) stelde, dat ieder jaar een initiatievenmarkt ,,wat aan de grote kant is. Dat neemt het leuke effect misschien weg.'' Hij stelde voor, om zo'n mogelijkheid voor inwoners om hun ideeën gerealiseerd te zien, te beperken tot eens in de vier of vijf jaar. De partijen CDA en SVKB moeten hun standpunten nog bepalen.