Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Nieuwkoop op digitale eerste plaats

Nieuwkoop – Wie vanuit zijn luie stoel een vraag heeft voor de gemeenteambtenaren, kan hiervoor het beste in Nieuwkoop wonen. Deze gemeente komt op het gebied van 'digitale beschikbaarheid' namelijk als beste naar voren uit een onderzoek van Deloitte.

Ieder jaar bekijkt Deloitte hoe het staat met de digitale dienstverlening van alle gemeenten in Nederland en Nieuwkoop scoort het beste, samen met de gemeente Den Haag. Of je als inwoner nu een paspoort wilt aanvragen, overlast wilt melden, de afvalkalender digitaal wilt inzien of een bijstandsuitkering aanvragen; je kunt het heerlijk vanuit je eigen huis doen.


Met dit resultaat is Nieuwkoop koploper van Nederland. De trend van het digitaal aanvragen van gemeentelijke diensten wordt ook in de rest van het land gevolgd, al hebben sommige gemeenten nog een inhaalslag te maken. Vorig jaar stond Nieuwkoop nog op de zesde plaats, waar het ging om de digitale beschikbaarheid.