Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Politie zoekt ogen en oren

Nieuwkoop – De politie wil graag de oren en ogen van de Whatsapp buurtpreventiegroepen gebruiken om een grotere kans te maken om criminelen te arresteren. Dat is de reden, waarom het project 'Heterdaadkracht' wordt opgestart.

Project Heterdaadkracht houdt in dat de politie bij heterdaad woninginbraken en andere ,,delicten met grote impact'' buurtbewoners vraagt uit te kijken naar de dader(s). Dat gaat via de buurtwhatsappen. De beheerders van die WhatsApp-buurtpreventiegroepen ontvangen vanuit de politie een whatsapp bericht met bijvoorbeeld een signalement en vluchtrichting. De beheerders kunnen deze berichten vervolgens doorsturen in hun eigen WhatsApp-groep.

De hoop is, dat hierdoor de bewoners snel ingezet kunnen worden. Op deze manier wordt de pakkans vergroot. Alle beheerders van whatsappgroepen in Nieuwkoop worden uitgenodigd om hierover te praten met de politie. Dat gebeurt op woensdag 25 oktober van 20:00 uur tot 21:30 uur. Dit zal plaatsvinden op het politiebureau in Ter Aar (Aardamseweg 71).