Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2018

Gemeenten positief over Drechtdoorsteek


[KAAG EN BRAASSEM] Een Drechtdoorsteek is heel goed mogelijk. Tot die conclusie komen de gemeenten Aalsmeer, Nieuwkoop en Uithoorn. De kosten van die doorsteek, tussen de Westeinderplassen en de Drecht, kunnen terugverdiend worden met 'recreatieve ontwikkeling aan de oever van de Westeinderplassen en aanvullende gebiedsontwikkeling'.

De voorkeurslocatie van de drie gemeenten om de Drechtdoorsteek te realiseren is aan de oostkant van de polder; langs een nu al bestaande landschappelijke dijk. Burgemeester Frans Buijserd van Nieuwkoop laat weten: ,,De Drechtdoorsteek is echt een buitenkans voor de regio en Nederland. Met de doorsteek kunnen we het vaarnetwerk verbeteren. Dit vergroot direct de recreatiekansen. Deze relatief beperkte ruimtelijke ingreep maakt de hele Randstad aantrekkelijker voor ondernemers, inwoners en toeristen.''

Wethouder Yvonne Peters reageert: ,,Het college heeft met belangstelling kennis genomen van het kansenonderzoek en vindt het haar informatieplicht om betrokkenen, betrokken organisaties en dorpsraden en inwoners van het gebied te informeren dat het kansenonderzoek afgerond is en hen te verwijzen naar de rapportage. Ook hebben we ervoor gezorgd dat de raadsleden en direct betrokken organisaties en dorpsraden zijn uitgenodigd op de informatiebijeenkomst vorige week dinsdag in Aalsmeer. Ik ben zelf ook bij deze bijeenkomst geweest en was blij te zien dat onder andere vertegenwoordigers van LTO, de Vereniging tot behoud open landschap, klankboardgroep Bilderdam, Dorpsraad Leimuiden en een enkel raadslid aanwezig waren. Wij zijn benieuwd naar hun mening over de onderzoeksresultaten."