Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2018

Gratis boek voor basisschoolleerlingen


[KAAG EN BRAASSEM] Alle kinderen van de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen krijgen de jeugdklassieker Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren cadeau. Op 9 februari deelt wethouder Henk Hoek van Onderwijs de eerste boeken persoonlijk uit aan kinderen van groep 5a/5b van De Klimboom in Roelofarendsveen. Alle andere kinderen kunnen vanaf die dag het boek ophalen bij Veenerick Boek en Kantoor in Roelofarendsveen. Zij moeten hiervoor de speciale voucher meenemen die ze op school hebben ontvangen. Het boek wordt aangeboden namens De Driemaster, Veenerick Boek en Kantoor en de gemeente.
Het initiatief ‘Geef een boek cadeau’ heeft als doel alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Met mooie boeken ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is. Hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Het boek is ook te koop voor 2 euro. Begin april wordt het initiatief ‘Geef een prentenboek cadeau’ gelanceerd voor de kinderen van 0 t/m 5 jaar.