Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Zorgen over Intratuin


Ter Aar – De omwonenden van de Intratuin maken zich ernstig zorgen, dat er toch wel één of twee supermarkten komen achter de Intratuin. Ze hekelen het gebrek aan communicatie door de gemeente. Donderdagavond sprak Ulrich van Eijk namens een aantal bewoners in tijdens een gemeenteraadsvergadering.

Eerder dit jaar nam de gemeenteraad een 'voorbereidingsbesluit', wat er toe zou moeten leiden dat er een jaar lang geen bouwactiviteiten plaatsvinden achter de Intratuin. Van Eijk: ,,Maar de ontwikkelaar gaat gewoon door met de plannen. Wij krijgen geen bericht van het college over wat mag en hoe het verder gaat. Het blijft oorverdovend stil vanuit de gemeente. Waarom is er geen informatieavond? Waarom kunnen wij niet meedenken of onze mening geven?'' De omwonenden denken na over het indienen van een planschadeclaim.

Een andere omwonende is Hans van den Berg. Hij heeft zich verdiept in deze zaak. ,,In het kadaster staat, dat op 24 april 2.100 m2 grond is gekocht door de Hoorne vastgoed groep uit Uitgeest.'' Het zou hierbij om een bedrag van 4,5 miljoen euro gaan. ,,Waarom is er grond verkocht, terwijl het hele gebied op slot zit?''