Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Geen tweede woning


[ROELOFARENDSVEEN] Het college van burgemeester en wethouders gaat niet akkoord met een verzoek om een tweede woning te bouwen op het perceel Witte Singel 12. Er is hiervoor niet genoeg ruimte op dat terrein, zo wordt gesteld.

Een perceel van een vrijstaande woning moet 300 m2 groot zijn. Maar in deze situatie is er voor de bouw van een vrijstaande woning slechts zo'n 175 m2 beschikbaar. En dan moeten er ook nog eens twee parkeerplaatsen aangelegd worden. ,,Hiervoor is geen ruimte'', zo luidt een ambtelijk advies. Mocht de perceeleigenaar overwegen om een woning bij het huidige huis aan te bouwen, dan zal het college zo'n verzoek opnieuw bekijken.