Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Onkruidbestrijders gestraft


Nieuwkoop – Het bedrijf, dat nu nog de bermen maait en het onkruid bestrijdt, kan een toekomstige opdracht van de gemeente wel op haar buik schrijven. Het aantal klachten over de manier waarop bloemrijke stukken groen totaal weggevaagd worden, heeft ook het gemeentebestuur bereikt.

Wethouder Antoinette Ingwersen laat weten, dat er meerdere 'incidenten' zijn geweest. Als voorbeelden noemde ze een meerkoetennest, dat door de snoeihandelingen vernietigd werd en het verdwijnen van de bloemrijke bermen op de Hollandse Kade. ,,Daar is veel te veel in de berm weggemaaid. Wij willen juist bloemrijke bermen om te zorgen, dat die biodiversiteit een kans krijgt. Ik baal hiervan.''

Gemeenteraadslid Leo Visser (SBN) merkte op, dat hij het wel fijn vond, dat het onkruid op de Hollandse Kade werd aangepakt. ,,Ik fiets daar vaak en ik kon amper nog iemand passeren. Ik houd wel van een beetje veiligheid.' De wethouder wees er echter op, dat het bedrijf maximaal tot een meter van de weg mocht maaien. ,,Er is daar gerousd.''

De onderneming heeft een contract gesloten met de gemeente, dat dit jaar nog geldig is. Tot die tijd staan de medewerkers onder verscherpte controle van de gemeente. Voorafgaand aan iedere klus zal er een inspectie zijn en wordt duidelijk gemaakt, wat er moet gebeuren. Maar een vervolgopdracht kan het bedrijf op haar buik schrijven. Bij een volgende aanbesteding wordt deze onderneming niet meer gevraagd om zich in te schrijven. De gemeente richt zich dan op onkruidbestrijders ,,die meer affiniteit hebben met ecologisch beheer''.