Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 augustus 2018

Bedrijventerrein stapje dichterbij


[KAAG EN BRAASSEM] In deze gemeente is een tekort aan 'gemengde bedrijventerreinen' van zo'n vijf tot tien hectare. Dat blijkt uit een onderzoek door de Provincie Zuid-Holland, maar het betekent niet direct dat er onmiddellijk polders opgeofferd moeten worden, zodat daar grote betonnen bouwblokken neergezet kunnen worden.

Wethouder Floris Schoonderwoerd laat weten, dat hiermee de komst van een nieuw bedrijventerrein wel een stapje dichterbij komt. Maar dat het nog niet zeker is, of het daadwerkelijk ook gebeurt. ,,In dit onderzoek staat, dat er in de Rijnstreek een tekort is aan bedrijventerreinen. Er was echter een motie van de gemeenteraad, met de vraag of er een lokale behoefte is aan bedrijventerreinen. Als die lokale vraag er niet is, zijn we niet bereid om bedrijventerreinen in een polder te realiseren. Als die behoefte er wel is, gaan we op zoek naar geschikte ruimte.'' Op dit moment is de gemeente Kaag en Braassem samen met Nieuwkoop en Alphen bezig om te bekijken, wat die lokale vraag nu precies is. Mochten er toch weer stappen genomen worden voor een bedrijventerrein 'Drechthoek II', dan zal dat waarschijnlijk gerealiseerd moeten worden, zonder dat de gemeente er financieel risico op loopt.