Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 augustus 2018

Vuurwerkvrije zones


[NIEUWKOOP] De kans is groot, dat er tijdens de aankomende jaarwisseling meerdere vuurwerkvrije zones zijn in deze gemeente. Burgemeester Frans Buijserd deed donderdag 12 juli tijdens de raadsvergadering namelijk de toezegging, dat hij hierover met de dorpsraden gaat praten.

En als de dorpsraden voorstander zijn van vuurwerkvrije zones in (delen van) hun kernen, dan zal de gemeente hier aan meewerken, door in die gebieden een vuurwerkafsteekverbod op te leggen en te handhaven. Buijserd zelf lijkt het echter niet zo op te hebben met die vuurwerkzones. Volgens hem kan dit juist leiden tot meer overlast, vanwege het 'waterbedeffect'. Jongeren en volwassenen, die in het ene gebied niet mogen knallen, verplaatsen zich vervolgens iets verderop, waardoor de mensen, die daar wonen veel meer knaloverlast krijgen. ,,Dan zou het overdag nog wel eens slechter kunnen worden'', oordeelt de burgemeester. ,,Maar de dorpsraden kunnen zelf bepalen, wat ze willen gaan doen.''