Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 augustus 2018

Geen gezamenlijke aankoop iPads


[NIEUWKOOP] Een voorstel van CDA-raadslid Brent Wijshijer, om geld te besparen op de aanschaf van laptops voor de raadsleden en fractie-assistenten, werd donderdag 12 juli weggestemd door een meerderheid van de gemeenteraad.

Wijshijer hield een gepassioneerd betoog en hij gaf aan, dat het voor de gemeente goedkoper is, als er in één keer 51 tablets tegelijk worden aangeschaft. Zo kan een hogere korting worden bedongen. Bovendien mag de gemeente dan 19% belasting terugvragen. En als er iets mis is, met een van de tablets, dan vallen de kosten hiervoor onder één gemeenschappelijke verzekering.

Maar deze argumenten konden de overige partijen, met uitzondering van de SGP/ChristenUnie, niet overtuigen. Raadslid René Carlier (Natuurlijk Nieuwkoop) liet weten, dat zijn partij liever 2.500 euro krijgt, zodat van dit geld zelf iPads of andere elektronische apparaten gekocht kunnen worden voor de fractie-assistenten. ,,Mochten wij niet het hele budget nodig hebben, dan zullen we het eventuele overschot teruggeven.'' Het argument van Wijshijer dat het werken met allemaal dezelfde apparaten en dezelfde besturingssystemen ook zorgt voor een betere veiligheid, werd weggewoven door raadslid Marco Slinger (SBN): Het gevaar voor dataverlies is vrij beperkt. Dat is een gevaar voor jezelf en niet voor de gemeente. Ik zie het probleem niet.''