Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2018

Column


Dubbelklepper

In deze weken van politiek reces kun je natuurlijk achterover gaan zitten en helemaal niets doen, waarde columnlezer. Of je organiseert samen met anderen een leuk evenement, waarbij cultuur en natuur met elkaar gecombineerd worden. Zoals Kunst in 't Overbosch, dat in het weekend van 18 en 19 augustus van 10:00 tot 17:00 uur in Voorhout plaats vindt. Waarbij tientallen kunstenaars 'live' nieuwe kunstwerken maken en het publiek gratis toegang heeft tot dit bos op de hoek van de Leidsevaart en de Rijnsburgerweg. En op die zondag, tussen 11:00 uur en 14:30 uur, is er Kunst voor Kids, voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Zij kunnen daar (ook gratis) hun eigen kunstwerkjes maken, onder begeleiding van vrijwilligers. De ouders kunnen in de tussentijd lekker door het bos lopen om daar te genieten van de natuur en de kunstenaars.

Om zo'n evenement onder de aandacht te brengen, heeft de organisatie bedacht om huis aan huis flyers rond te brengen. En iedereen kreeg een aantal wijken onder zijn/haar hoede. Dus ging ik als vrijwilliger 777 flyers in 777 brievenbussen stoppen. Er ging een wereld voor mij open. Als eerste moet je goed opletten, dat je zo'n promotiefolder niet stopt in brievenbussen waar een nee/nee of nee/ja sticker op staat. Soms moet je dan naar een huis met een lange oprijlaan waarbij de voordeur niet in zicht is en als je er dan aankomt, weet je door zo'n sticker dat die wandeling naar het huis vergeefs was.

En ik wil graag spreken met de persoon die ooit heeft bedacht om vitrage strak achter de voordeur te hangen, waardoor die flyer weer naar buiten geduwd wordt. Er zijn ook allerlei soorten brievenbussen; van openstaande gleuven tot aan ontzettend onhandige kleppers. Tijdens de flyerrondbrengwandeling heb ik voor mezelf een top-5 opgesteld van de meest gebruikersonvriendelijke brievenbussen.

  1. Verticale brievenbussen: erg fijn als je een pak folders in de ene hand hebt en dan met je andere hand een klep moet open doen en tegelijkertijd de folder naar binnen moet duwen
  1. Brievenbussen die 20 centimeter boven de grond bevestigd zijn: altijd plezierig om zo diep te moeten buigen
  1. Dubbelkleppers, met daar tussenin een borstel: Eerst moet je die folder door die borstel heen duwen en daarna nog door de achterklep, om te voorkomen dat je dat ding vervolgens weer moet oprapen
  1. Brievenbusgebouwtjes, in één kleur, zodat je vijf minuten bezig bent om te achterhalen waar de klep zit
  1. Vingerbijters: Die keistrak zittende kleppen, die je met de grootst mogelijke moeite naar binnen moet drukken om te proberen er een folder in te stoppen. En je beloond wordt met een terugvallende klep die dan je vingerkootjes er af probeert te bijten

Beste postbodes en bezorgers; de volgende keer bekijk ik jullie met heel andere ogen, wanneer jullie de post komen brengen!