Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2018

Dyckhof kan toch doorgaan


[RIJPWETERING] Begin mei liet het college van burgemeester en wethouders nog weten, dat het woningbouwplan 'Dyckhof' aan de Zuidweg 33 niet door kan gaan. In verband met regionale woningbouwafspraken zou Kaag en Braassem aan haar limiet zitten. Maar nu krijgt dat plan voor elf woningen toch het groene licht.

Wethouder Yvonne Peters (VVD) liet enkele maanden geleden nog weten: ,,We hebben geen vrije ruimte. We kunnen niet meewerken aan plannen hoe goed of leuk ze allemaal zijn. We willen niet andere gemeenten voor het blok zetten.'' Volgens de gemeente is er nu ,,meer duidelijkheid gekomen over de regionale woningbouwafspraken''. Dertig procent van de woningen krijgen een 'sociale' prijs. Omwonenden en belanghebbenden hebben nog enkele weken de tijd om een zienswijze in te dienen.

Nu geeft het college aan: ,,Na overleg blijkt er voor plannen die voldoende kwaliteit betreffen een mogelijkheid te bestaan om door te gaan. Plannen tot en met elf woningen hoeven in het kader van de ladder van duurzame verstedelijking niet regionaal te worden afgestemd: dat is regionaal besproken (afgestemd). Voor het plan Dyckhof is gekeken of het sociale component voldoende wordt opgenomen in het plan. Dat is het geval. Ook is het plan stedenbouwkundig aanvaardbaar. In dat kader is het college van mening dat er voor het plan Dyckhof voldoende draagvlak is om ter inzage te gaan en voor te leggen aan vooroverlegpartners waaronder de Provincie voordat het wordt voorgelegd aan de raad van vaststelling.''