Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2018

Zoektocht huisvesting arbeidsmigranten


[KAAG EN BRAASSEM] De gemeenteraadsleden moeten zich binnenkort buigen over de vraag, waar arbeidsmigranten gehuisvest kunnen worden. Onlangs werd een ambtelijk rapport openbaar gemaakt, waaruit valt op te maken, in welke richting het gemeentebestuur denkt.

Zo mag er geen 'concentratie' ontstaan, dus is het volgens het gemeentebestuur ,,onwenselijk om meerdere panden in een straat of gebied aan te wijzen voor huisvesting van arbeidsmigranten. De balans tussen verschillende belangen zoals leefbaarheid, concentratie en parkeergelegenheid is leidend. Een woonkern moet een goed en gezond woon- en leefklimaat voor iedereen hebben. Huisvesting op kleine schaal is mogelijk binnen woonkernen, mits omwonenden en het algemeen belang niet onevenredig gehinderd worden. Die balans moet bewaakt worden.''

In het buitengebied mogen arbeidsmigranten gehuisvest worden in agrarische bebouwing van een voormalig agrarisch bedrijf, dat niet meer exploiteerbaar is. Omliggende bedrijven moeten echter geen last krijgen in hun bedrijfsvoering van de nieuwe buren. In glastuinbouwgebieden mogen er ook arbeidsmigranten komen, zolang ze maar niet in kassen worden ondergebracht. En ze mogen maar maximaal tien jaar op dezelfde plek wonen. Aan de rand van bedrijventerreinen zijn de arbeidsmigranten ook welkom. Mits de huisvesting van arbeidsmigranten geen belemmering vormt voor omliggende bedrijfsvoering.