Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2018

Samenwerking met ondernemers


Voor aanpak zwartliggers

[RIJPWETERING] Zogeheten 'zwartliggende' pleziervaartuigen aan de Koppoellaan worden aangepakt door de gemeente. Aan de Koppoellaan liggen namelijk vaartuigen afgemeerd met, maar ook zónder ontheffing. De indeling van de openbare kade is niet duidelijk voor passanten. Deze passanten worden verdrongen door “zwartliggende” vaartuigen.

Volgens de gemeente wordt de handhaving bemoeilijkt door het ontbreken van actuele bebording. Maar het moet duidelijk zijn, waar passanten mogen liggen en die ruimte moet vrij blijven van “zwartliggende” vaartuigen. Daarom krijgen ondernemers ,,met affiniteit tot de watersport'' de kans om kades te gaan exploiteren. Het doel van de nieuwe kade-indeling is het vrijmaken van een deel ervan voor passanten en voor personen die één nacht willen blijven. Deze indeling is gemaakt in overleg met de ondernemers (Jachthaven De Koppoel en restaurant De Vergulde Vos).

Aan de Koppoellaan is sprake van een gemeentelijke openbare kade en van water dat van een particuliere partij is, de Hengelaarsbond. Buiten de kade is een steiger gebouwd in het water. De gemeente gaat onderzoeken, of deze steiger verwijderd kan worden, omdat die steiger in strijd is met de gedachte voor de nieuwe kade-indeling. Ook komen er nieuwe gebodsborden. Jachthaven De Koppoel wil een beheerrol op zich nemen, maar hierbij is wel een intensiever toezicht en handhaving gewenst. Van de verleende twaalf ontheffingen voor het afmeerverbod langs de Koppoellaan worden zeven ontheffingen ingetrokken. De gemeente gaat nog kijken of de huidige twee verleende bedrijfsontheffingen gehandhaafd blijven.