Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 augustus 2018

Dam voor slimme boer


[WOUBRUGGE] Een slimme boer heeft het gemeentebestuur zo ver gekregen, dat de gemeente een nieuwe dam op zijn terrein aanlegt, met een breedte van acht meter, zodat die boer er met zijn wagen- en tractorpark overheen kan rijden. De kosten hiervoor zijn voor de gemeente en de dam is eigendom van de boer.

De agrariër heeft deze deal kunnen sluiten, omdat de gemeente een stukje van zijn terrein (47 m2 aan grond en water) nodig had voor de reconstructie van de Oudendijkseweg. Deze N446 moet verbreed worden en daar zou een strook grond van de agriër voor gekocht moeten worden. In plaats van geld voor die grond, heeft de boer er nu dus voor gezorgd dat een voor hem lang gekoesterde wens eindelijk uitgekomen is.