Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 augustus 2018

Mogelijkheden voor woningbouw


[KAAG EN BRAASSEM] De regio gaat niet meer keihard vasthouden aan het adagium, dat er alleen nog maar in de grote steden bijgebouwd mag worden. Na lang lobbyen door het college van burgemeester en wethouders en de verschillende politieke partijen lijkt er licht te schijnen aan het einde van de donkere woningbouwtunnel.

Enkele maanden geleden nog was het gemeentebestuur in lichte paniek. Het woningbouwproject Braassemerland werd namelijk door de Provincie Zuid-Holland plotseling bestempeld als 'lokale' woningbouw. En dat zou er voor zorgen, dat er elders in Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Alphen veel minder huizen bij mogen komen. De soep wordt echter niet meer zo heet gegeten, volgens wethouder Floris Schoonderwoerd: ,,Die regionale woonagenda wordt niet te eng geïnterpreteerd. Als wij de komende tijd kunnen laten zien, dat er bijvoorbeeld een volkshuisvestelijk probleem opgelost kan worden, dan zijn er mogelijkheden.'' Dan gaat het om bijvoorbeeld de komst van seniorenwoningen, sociale huizen of het bouwen van een integraal kindcentrum. ,,Als bedrijven uit een dorpskern vertrekken, mag je uit de ruif eten, maar ook als je sociale woningen bouwt. Je moet scoren op die criteria en als dat zo is, dan gaan we daar over in overleg met Nieuwkoop en Alphen.''