Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2018

Geen afvalkorting


Voor mensen met fysieke en geestelijke beperkingen

[KAAG EN BRAASSEM] Een meerderheid van de gemeenteraad stemde maandag 9 juli tegen een korting op de afvalstoffenheffing voor mensen met fysieke en geestelijke beperkingen. Een voorstel van D66 en SVKB hierover werd weggestemd. Mensen met medisch restafval krijgen wél een korting op hun tarieven.

En hiermee komt een belofte van raadslid Kelly Straver (SVKB) niet uit. Zij liet weten aan een dame met reuma, dat die inwoonster niet voor extra kosten hoeft op te draaien, omdat zij gedwongen is om haar afvalbak iedere twee weken aan de kant van de weg te zetten. Zware bakken kan die inwoonster namelijk niet hanteren en de dame wilde voor het verwijderen van het afval ook niet afhankelijk zijn van buren. Nu loopt zij dus toch tegen hogere kosten op, omdat ze haar bak 26 keer per jaar langs de weg zet. En voor iedere keer, dat ze dit doet, wordt ze door de gemeente belast. Fractievoorzitter Nick van Egmond (D66) was zeer teleurgesteld over de uitkomst: ,,Er is een politieke onwil om iets te zoeken voor deze mensen.''