Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 augustus 2018

Nieuwkoop mag vuurwerkvrij


Nieuwkoop – Inwoners van Nieuwkoop krijgen de kans om in een vuurwerkvrije wijk te wonen. Burgemeester Frans Buijserd gaat namelijk met de dorpsraden in gesprek over het instellen van zulke zones, waar tijdens de jaarwisseling niet geknald mag worden.

Buijserd is zelf helemaal niet zo'n voorstander van een vuurwerkverbod. Volgens hem zorgt dat voor een 'waterbedeffect'. ,,En qua vuurwerkoverlast is het nog nooit zo goed geweest als nu.'' Maar op aandringen van de gemeenteraad gaat de burgemeester nu toch in gesprek met de dorpsraden. Als deze vertegenwoordigers van de bevolking vuurwerkvrije zones willen hebben, dan komen die er ook.