Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 september 2018

170.000 euro voor langere ijsbaan


[KAAG EN BRAASSEM] De gemeenteraadsleden spraken maandag 27 augustus in basisschool De Schakel over de bijdrage van 170.000 euro voor een langere ijsbaan in Leiden. De hele discussie hierover was voor de bühne, zo bleek uit de woorden van Dennis van der Hoorn van de IJsclub Alkemade en woordvoerder van de tien gezamenlijke ijsverenigingen van Kaag en Braassem.

Joep Derksen

In Leiden wordt een ijsbaan gebouwd, waar schaatsers rondjes van 250 meter kunnen trekken. Maar als de gemeente Leiden 3,2 miljoen euro extra krijgt, kan die ijsbaan 333 meter lang worden. Van der Hoorn sprak voorafgaand aan de raadsdiscussie in: ,,Een ijsbaan van 333 meter is onze wens. We komen jullie alvast bedanken, omdat jullie het een goed plan vinden. We willen dat jullie als politiek zegt; die 170.000 euro gaan we doneren.'' Ondertussen fietsten de jeugdige Abby en Noortje hun rondjes op de fiets, waarbij Van der Hoorn er op wees dat alle schaatsverenigingen geld ingezameld hebben om mee te betalen aan de ijsbaan. Noortje en Abby hebben donaties gekregen, doordat zij de Elfstedentocht hebben gefietst. In tegenstelling tot Maarten van der Weijden lukte het deze meisjes wél om die tocht te voltooien. Ze kregen een luid applaus van de raadsleden en het publiek.

De politici hadden weinig discussie nodig. Gemeenteraadslid Karin van der Kaaden (CDA) wilde nog wel weten, of 170.000 euro écht het maximumbedrag is, dat de gemeente hoeft te doneren. Van der Hoorn verzekerde, dat dit inderdaad zo is. Het onderwerp wordt bij de volgende raadsvergadering waarschijnlijk een hamerstuk. Jos Arts, voorzitter van de stichting IJshal Leiden was blij: ,,Dit is een heel positief geluid. We hopen in totaal 1,8 miljoen euro te ontvangen van de om Leiden liggende gemeenten, waar ook schaatsverenigingen zijn. De resterende 1,4 miljoen euro moet door de vereniging zelf worden ingezameld.''