Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 september 2018

Komst IKC lijkt uitgemaakte zaak


LEIMUIDEN > De inwoners van Leimuiden kunnen zich verheugen op een fonkelnieuw Integraal Kindcentrum (IKC). Tijdens een gemeenteraadsvergadering, die voor de gelegenheid in basisschool De Schakel werd georganiseerd, bleek al dat de raadsleden eigenlijk geen nee meer kunnen zeggen.

Het IKC komt op de locatie, waar nu nog basisschool De Kleine Wereld staat. In dat IKC komen niet alleen een protestantse, katholieke en openbare school samen. Maar ook vinden in het gebouw onder meer de kinderopvang en peuterspeelzaal hun onderdak. Sopora, Wijde Venen, De Kleine Wereld, de Torenvalk en Morgenwijzer zijn enkele van de samenwerkende organisaties. De bouw van de nieuwe school gaat 4,5 miljoen euro kosten en dan zijn de uitgaven voor de verbetering van de omliggende wegen nog niet eens meegenomen.

Op de vraag van een raadslid of het ook een tandje minder kan met die kosten, was wethouder Floris Schoonderwoerd duidelijk. ,,De raad kan niet meer kiezen. Dit is het resultaat van een heel mooi interactief proces. Alle partijen zijn samen gekomen met een plan, waarbij we aan de voorkant hebben gezegd; dit is het bedrag waar u het mee moet doen.''

De wegen van en naar het IKC worden zo ingericht, dat ze veilig zijn voor voetgangers en fietsers. Maar ook moeten er voldoende parkeerplaatsen in de buurt van de school zijn, om aan de officiële normen te voldoen. En er komt een 'kiss en ride' plek voor de ingang van het IKC, zodat ouders hun kroost daar af kunnen zetten, een kusje geven en weer weg kunnen rijden om naar het werk te gaan. Thea Janson, bestuurder van De Wijde Venen, hoopt dat het definitieve besluit voor de komst van het IKC nog dit jaar genomen wordt.