Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2018

Bouwwens komt deels uit


[ROELOFARENDSVEEN] Een inwoner heeft het voor elkaar, dat hij vier huizen mag bouwen op het perceel Zuideinde 113c. Het is echter de vraag, of de champagneflessen geknald hebben, want de wens was om op dat terrein maar liefst 46 huizen te bouwen. Het gemeentebestuur wijst deze hoeveelheid aan woningen echter af, zo bleek vorige week.

Op dit moment staan op het terrein zo'n 9.000 m2 aan kassen en bedrijfsbebouwing. De initiatiefnemer had gehoopt, dat hij 46 huizen zou mogen bouwen, als al die opstallen verwijderd worden. Maar hiervoor zijn allerlei regels opgesteld. Wethouder Yvonne Peters: ,,Op het moment dat kassen worden gesaneerd, gaat dat via de 'ruimte voor ruimteregeling' En volgens die regeling kunnen bij deze hoeveelheid aan verwijderde kassen en bedrijfsbebouwing geen 46 woningen, maar slechts vier huizen worden toegestaan. Ik kan me voorstellen dat de initiatiefnemer er niet heel blij van wordt. Maar we moeten rekening houden met de Provincie Zuid-Holland en de regels, die er zijn.''